dinsdag 24 augustus 2010

supertour! bijna gedaan :-(

Hallo allemaal!
Alweer een hele tijd geleden doordat ik op rondreis was voor een weekje!
Maar hier ben ik dan weer..
Vrijdag ben ik vertrokken richting Konforidua, daar verblijft Sabet, een anders Belgisch meisje dat samen met mij is opgegaan en ook samen terug naar huis gaat. Ook Elise, nog een ander Belgisch meisje, is naar daar gekomen om dan samen onze tour te beginnen samen met Sabet haar gastbroer.. Na heel wat geldproblemen door de slecht werkende banken hier is dan toch alles op zijn pootjes terecht gekomen.
De tour was echt ongelooflijk! We hebben de mooiste delen van het land gezien, en ik moet zeggen, Ghana is echt wel een mooi land! Ik heb echt van alles enorm genoten en er zijn op sommige momenten enorm veel traantjes gevloeid, gewoon van geluk en prachtige uitzichten, onbeschrijflijk! Ik denk wel dat ik op mijn heel leven nooit meer zoveel uren in een bus en trotro zal doorbrengen als ik hier op een week heb gedaan, amai.. maarja, dat hoorde erbij eh.. Accra is helemaal in het Zuiden en we zijn tot in Paga, helemaal in het Noorden, getrokken dus we hebben het hele land gekruist.. We hebben enorm veel plezier gemaakt, superveel gelachen en natuurlijk hadden we genoeg om over te babbelen tijdens de trip dus de busritten leken helemaal niet zo lang als ze waren.. We hebben ook superveel foto`s gemaakt dus daar zullen jullie er achteraf ook nog wel van zien! Maar ik heb echt dingen gedaan die ik in mijn hele leven niet meer vaak zal doen denk ik! Ik heb op de rug van een krokodil gezeten, in de Atlantische Oceaan gezwommen zonder zwemvesten :p aapjes op mijn arm gehad die bananen uit mijn handen eten, arrestatie van onze taxichauffeur meegemaakt, in een hutje van koeienstrond geslapen, in het midden van de jungle in een tentje geslapen, gaan jagen met een jachtgeweer `s nachts en door de dag met een katapult om vogels te schieten en zoveel andere dingen!! Het enige wat we jammer genoeg niet hebben kunnen doen is hetgeen ons net het leukste leek, de safari.. Doordat er elke dag maar 1 bus naar het Mole park rijdt waren we dus `s morgens vroeg voor een ticketje gegaan in het station. Daar stond dan op dat de bus om 2.10 zou vertrekken dus rond 12 u zijn we dan richting station vertrokken omdat we dan moesten uitchecken in ons hotel en het was niet de moeite om nog iets anders te gaan doen.. In het station hebben we dan tot 4u30 gewacht op de bus maar die is jammer genoeg niet komen opdagen! Daar ging onze safari dan.. dan zijn we maar al doorgereisd naar de volgende plaats en verder gegaan met onze trip! Het was echt onbeschrijflijk! Gewoon al als je tijdens de busrit uit het raam kijkt, in Belgie zou je enkele bomen langs de weg zien staan, hier heb je kilometers bossen en regenwouden die uw ogen werkelijk de kost geven! echt Prachtig om te zien!
Zoals je kan horen is de trip echt wel supergoed geweest! En toen we terug op onze bus richting gastgezin gingen hebben we alle 3 traantjes gelaten doordat we in die week zo fel aan elkaar gehecht zijn geraakt! Na een dikke groepsknuffel ben ik dan toch maar terug richting Accra vertrokken en gisteren en vandaag alweer leuk les gegeven op mijn project. Het begint al fameus af te korten, nog maar 1 weekje les geven en donderdagmorgen naar het AFS-kantoor voor de eind-orientatie en vrijdag al terug op het vliegtuig richting Belgie!! Kijk er toch wel naar uit om terug naar Belgie te komen, ondanks ik nu zelfs al traantjes heb gelaten dat ik mijn gastfamilie en de kindjes van mijn project enorm hard ga misssen.. De week dat ik op tour was heeft mijn gastzus me alle dagen ge-smst doordat ze me zo hard miste en de kindjes van het project hadden zelfs iets geknutseld voor me tegen dat ik terugkwam omdat ze dachten dat ik na mijn trip nog maar 1 dag kwam om afscheid te nemen, zoo lief!! Ik was er echt van aangedaan..
En aja, mama, houw uw haar maar al vast want ik heb me volledig laten gaan in het shoppen hier!! allemaal tops en schoenen en broeken en kleedjes voor 2-3 cedi dus da wil zeggen 1-1.5 euro dusnjah, ge kent mij eh, da kan ik niet laten hangen! :p hihi

Normaal ga ik zaterdag nog eens op het internet komen doordat ik naar de stad ga om computers te kopen voor in het schooltje.. anders zal het tot donderdag of vrijdag zijn en anders tot in Belgie terug!!

Ik heb ondertussen al een mooi kleurtje gekregen dus wie weet herkent ge mij nog niet meer als ik thuis kom :p

Superveel zonnige groetjes uit het warme Ghana waar ik de tijd van mijn leven heb!!

Dikke zoen!
Veerle x

6 opmerkingen:

  1. dag VEe
    alles lijkt dik in orde, ook hier in Stevoort.
    Dorien heeft gisteren haar paper afgegeven, ondanks de totale uitval van internet in Leuven.
    Stijn is terug van Pukkelpop en jij bent gelukkig gezond terug van uw reisje.
    mama is volop bezig met de laatste voorbereidingen voor ons feest. Ik ben gisteren door de specialist ook weer goedgekeurd voor een jaar. dus allemaal goed nieuws!!!!!!
    tot in de week zusje
    Papa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Veerle

    Fijn om opnieuw wat van je te horen.Het is inderdaad een geweldige ervaring die je de rest van je leven zal meedragen.Ik hoop dat je binnenkort in Mariaburcht komt vertellen over je inzet in Ghana.
    Groeten
    Rita Lambregts

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Veerle,

    Fijn te horen dat alles ginder zo goed met je gaat. Ik lees dat je echt genoten heb van je rondreis daar. Zo te lezen was het echt de moeite om te doen, een hele belevenis op zich. Ik kijk uit naar de foto's en wens je nog een prettig verblijf ginder.

    Groetjes en een dikke knuffel,
    Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Veerle,
    Wat leuk om hier te lezen over je avonturen in Ghana! Je hebt er blijkbaar een super tijd en wat een belevenis zeg!
    Groetjes vanuit Nederland en maak er een nog een mooie laatste week van!
    Veel liefs!
    Leen

    BeantwoordenVerwijderen
  5. LIEFSOENS JEANINE25 augustus 2010 om 03:09

    Dag Veerle
    Geweldig al dat fijne nieuws van jou.
    Iedereen kijkt uit naar je thuiskomst.
    Geniet nog ten volle en heel goede veilige terugreis.
    Tot dan.
    Tante Jeanine

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hela ex-buurvrouwke, gij doet da goed daar hé! Zal mijn kledingwensen ook eens doorgeven als alles daar toch zo goedkoop is... Haha
    geniet nog van je tijd ginder en tot binnenkort wel eens! X Emilia

    BeantwoordenVerwijderen